zondag 7 juni 2009

Zaterdag 6 juni 2009

Als je dit weekend gelegenheid hebt, zou je deze film van Yann Arthus-Bertrand eens moeten bekijken over de urgentie om mensen te overtuigen van een radicale omslag.



 Een andere pleitbezorger van een andere manier van leven (in het bijzonder een andere manier van eten) is Mark Bittman, de foodcolumnist van The New York Times. Hij schreef het boek ‘De Dikke Vegetariër’ waarin hij alle denkbare oplossingen bundelde over het bereiden van de lekkerste maaltijden zonder vlees. Omdat hij ervan overtuigd is dat een drastische vermindering van de consumptie van dierlijke eiwitten dringend noodzakelijk is.





Bittman houdt in het kader van de lancering van z’n boek in Nederland op uitnodiging van het Studium Generale TU Delft een lezing over vleesvermindering. Samen met Antoinette Hertsenberg (die ‘De Dunne Vegetariër’schreef) en culinair journalist Jacinta Bokma, biedt hij ook een platform voor het meest omvangrijke vegetarische receptenforum ter wereld, dat donderdag 11 juni gelanceerd wordt. Een voorproefje kun je zien op www.devegetarier.nl/site-c



Je kunt de lezing van Bittman, Hertsenberg en Bokma bijwonen op 11 juni a.s. in de DOK in Delft. Toegang is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt.

Aanmelden is niet verplicht, maar wel aanbevolen via bittman@devegetarier.nl


 


Fijn weekend!

http://ping.fm/lKadN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten