dinsdag 16 juni 2009

Maandag 15 juni 2009

Bos, Berman, BijltjesdagOntluisterend om te zien hoe politieke ‘geestverwanten’ na een nederlaag elkaar te lijf gaan. Op zoek naar zwarte Pieten. We kennen het nog van Lubbers en Brinkman, Verdonk en Rutte, Heerma , Van Rij en de Hoop Scheffer,Heerma en Maij-Weggen, Herben en vrijwel alle andere LPF-ers en nu dus Bos en Berman met over de flank Pronk vs De Huidige Leiders en Van Bommel vs Kant.


Jammer en veelzeggend dat de energie niet wordt ingezet voor de gemeenschappelijke idealen, maar voor kinderachtig armpjedrukken dat het vertrouwen van de kiezer in de politiek alleen maar minder maakt.


Het Friesch Dagblad schreef er een goeie analyse over.


Maurice de Hond peilde ons afgelopen weekend op 4 zetels, een mijlpaal, we stonden niet eerder zo hoog in een peiling. We zullen er alles aan doen het vertrouwen dat daaruit spreekt in de koers van de partij te verzilveren bij de komende verkiezingen.


We hebben nu eenmaal meer te melden dan veel andere politici, die vaak praten als een kip zonder kop. Neem Joop Atsma die in de Kamer van de minister eiste dat ze een streep zou zetten door de subsidie van de Faunabescherming.


Atsma weet kennelijk niet eens dat de Faunabescherming geen cent subsidie ontvangt en alle procedures uit eigen zak betaalt, met steun van haar donateurs. Dat deert Atsma ook niet, kennelijk deinst hij er niet voor terug om met een welbewust kwaadwillige verkeerde voorstelling van zaken een organisatie die met succes het falen van de overheid aan de kaak stelt, in een kwaad daglicht te stellen. Minister Verburg wil zelfs bezien of ze in overleg met de minister van justitie het belanghebbendenbegrip verder kan verengen, zodat wie opkomt voor dieren, straks door de rechter niet ontvankelijk verklaard zal worden als het niet gaat over dieren in je eigen achtertuin.


Geheel in lijn met de aanbevelingen van grofwildjager Elverding die het kabinet eerder adviseerde over het smoren van bezwaarprocedures.ElverdingDe overheid houdt zich niet aan de wet, de Raad van State stelt dat vast, en degene die de kwestie aan de RvS voorlegt moet bloeden als het aan het CDA ligt.


Ik zou zeggen, een goeie reden om je nú aan te sluiten bij de Faunabescherming, ze kunnen je steun heel hard gebruiken in deze barre tijden!


Tot morgen!

http://ping.fm/iwQig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten