maandag 18 mei 2009

Zondag 17 mei 2009

Vandaag de grote veggieparade in New York. Vanwege het tijdverschil met Nederland zal ik morgen foto’s mailen. Lijkt druk te worden, hopen dat weer een beetje meewerkt, vorig jaar was het evenement beetje verstoord door de regen en ook voor vandaag ziet weersverwachting er niet heel goed uit.We volgen het nieuws in Nederland op enige afstand. Opmerkelijk dat de uitspraken van Prins Willem Alexander over de noodzaak tot vermindering van de vleesconsumptie nog nergens zijn opgepikt. Een VN conferentie over duurzaamheid is kennelijk voor de Nederlandse pers niet heel erg belangrijk. Dan maar hopen dat de verjaardag van prinses Maxima vandaag met vegetarische hapjes gevierd zal worden, in het kader van ‘live the change you want to see’.

Zag weer opmerkelijk berichtje over automobilist die slachtoffer zou zijn geworden van hert. Een merkwaardige omkering van de feiten:Auto over de kop door overstekend hert

(Novum) - Een overstekend hert was zaterdagavond nabij Putten de oorzaak dat een automobilist met zijn auto op de kop in een droge sloot belandde. De 56-jarige bestuurder en zijn 55-jarige passagier uit het Gelderse dorp bleven ongedeerd. Zij konden met hulp van de politie het voertuig verlaten via de achterklep.

Het ongeval gebeurde omstreeks 22.30 uur op de Beekweg. Toen het hert plotseling in de koplampen verscheen, week de bestuurder uit en kwam in de berm terecht, waarna de auto over de kop sloeg en in de sloot tot stilstand kwam.

Een blaastest wees uit dat de bestuurder had gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar een promillage van 0,74 werd vastgesteld. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.Hert dood door beschonken automobilist

(Novum, alternatief) – Een confrontatie met een automobilist die teveel gedronken had is een hert zaterdag bij Putten fataal geworden. De automobilist belandde met zijn auto op de kop in een droge sloot. De 56-jarige bestuurder en zijn 55-jarige passagier uit het Gelderse dorp bleven ongedeerd. Zij konden met hulp van de politie het voertuig verlaten via de achterklep.

Het ongeval gebeurde omstreeks 22.30 uur op de Beekweg. Toen de auto plotseling opdoemde in het leefgebied van het hert werd het dier verblind door de koplampen waardoor het niet meer kon vluchten. De bestuurder probeerde uit te wijken, maar raakte het hert vol. Daarna kwam de automobilist in de berm terecht, en sloeg de auto over de kop waarna die in de sloot tot stilstand kwam.


Een blaastest wees uit dat de bestuurder teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar een promillage van 0,74 werd vastgesteld. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Inmiddels leidt de première in New York weer tot nieuwe uitnodigingen uit de rest van de wereld. Stockholm en Barcelona lijken de volgende haltes te worden in de wereldtour van Meat the Truth…


Tot morgen!

http://ping.fm/QOvQe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten