zaterdag 30 mei 2009

Vrijdag 29 mei 2009

Europese politici doen er alles aan hun egoshow voort te zetten en Europa te blijven verkopen als een groot succes voor vrede, veiligheid en voorspoed. Terwijl het beleid van Europa vooral heel veel slachtoffers maakt. Onder miljarden dieren, maar ook in de mensenwereld. Europa is een muur om onze hebzucht. Onze senator Niko Kofffeman die vanavond in NOVA gevraagd was om als extern campagnestrateeg de campagnes van Europa en voor de Europese verkiezingen te beoordelen zei in de uitzending tegen Neelie Kroes dat de vrede en voorspoed van Europa leidde tot honger en armoede in Afrika als gevolg van onze voedseldumping, en ze liet na de uitzending weten zeer verbaasd te zijn over zo’n opvatting. Zelfs een Europees commissaris voor concurrentie lijkt niet te kunnen stil staan bij de concurrentie die wij mensen de dieren en mensen in andere werelddelen aandoen met ons beleid van gulzigheid en hebzucht.


Terwijl de resultaten daarvan toch dagelijks in de kranten staan, de opwarming van de aarde is dodelijk en duur.


Dat wetend voeren mensen als Wim van de Camp campagne om de motorrijders en leerscene te overtuigen dat het toch wel erg leuk zou zijn als er een motorrijder in het parlement komt, hij komt daarmee niet heel veel verder dan de diepgang van de campagnes van Europees partijgenoot Berlusconi.
Het Europese propagandabureau met haar gekunstelde campagnes die de Nederlandse burgers steeds nadrukkelijker in het harnas jaagt tegen Europa, had gisteravond een debat georganiseerd in de Melkweg waarbij het hele programma NOVA vanuit de studio verplaatst werd naar dat evenement in Amsterdam. Om er zeker van te zijn dat de applausmeters bij het debat tussen de Europese lijsttrekkers de goeie kant uit zouden slaan, waren er bussenvol ambtenaren van Buitenlandse Zaken aangerukt, zodat het pro-Europa feestje niet verstoord zou worden. Particuliere bezoekers moesten 7,50 entree betalen, de BuZa ambtenaren werden kosteloos vervoerd met bussen vanuit den Haag en mochten er natuurlijk gratis in. Natasja Oerlemans schitterde in het debat, maar werd met steun van de ingehuurde Europa-adepten in de zaal toch niet naar de finale van het debat gestemd. Toevalligerwijze stonden daar twee politici die Europa als concept geheel omarmen, Thijs Bergman en Sophie in ’t Veld. Eigenlijk is Europa weinig anders dan een slecht lopende sponsormachine die een idee fixe moet verkopen aan burgers die terecht steeds wantrouwiger worden.


Vandaag heb ik een konijnendating en –opvang geopend in Andijk. BunnyKaJ is een prachtig initiatief van Partij voor de Dieren lid Charlie Koelewijn, geweldig dat dit soort initiatieven ontstaan in het vacuum dat de overheid heeft laten ontstaan m.b.t de opvang van dieren.


Maandag a.s. zullen we een groot tijdelijk herdenkingsmonument onthullen op de Noord Veluwe voor de meer dan 6.000 wilde zwijnen die afgelopen jachtseizoen de kogel gekregen hebben. Dichter dominee Hans Bouma zal een requiem uitspreken voor de dieren die ten prooi gevallen zijn aan de jagers.Goed weekend!


P.S. Heb je onze campagnefilm al doorgestuurd naar al je vrienden en bekenden?

http://ping.fm/FUIWT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten