woensdag 27 mei 2009

Woensdag 27 mei 2009

Zo, de knuppel maar eens in het verkiezingsbeloftenhok gegooid, nu de traditionele partijen niet veel verder komen dan het doen van mooie duurzame beloften die ze niet waar zullen maken als ze niet fel op de huid gezeten gaan worden in het Europees parlement. Judith Sargentini , die zelf nog niets aantoonbaars voor dieren gedaan heeft, siste in het P&W debat: „Mevrouw Oerlemans is eigenlijk van het niveau eigen dieren eerst.” Alsof wie begin vorige eeuw pleitte voor de afschaffing van kinderarbeid “van het niveau eigen kinderen eerst” zou zijn volgens Groenlinks.



De Europese lijsttrekkers zijn druk bezig met greenwashing en bekommeren zich door de vluchtigheid van de berichtgeving nauwelijks om hun geloofwaardigheid. In het ene interview is Sargentini vegetariër, in het andere interview eet ze alleen ‘duurzame vis’. Dat kan niet allebei waar zijn. Ik ben eens in de groene verkiezingsbeloften van 2004 gedoken en wat daar van waargemaakt is. Dat levert een onthutsend beeld op dat ik graag vandaag met jullie wil delen.



En voel je vrij het weer met anderen te delen, die ten onrechte denken dat PvdA, D66 en Groenlinks zich het vuur uit de sloffen zouden lopen in Europa voor een duurzame wereld. Was het maar waar...


Tot morgen!

http://ping.fm/45z6I

Geen opmerkingen:

Een reactie posten