zondag 24 januari 2010

Vrijdag 22 januari 2010

Vandaag op bezoek geweest bij de Ezelsocieteit, blijft elke keer weer geweldig om te zien met hoeveel liefde de dieren daar worden opgevangen.

Ik krijg veel mail van mensen die zich afvragen of er naast alle inzamelingen voor mensen die het slachtoffer zijn van de aardbevingsramp in Haiti ook iets wordt gedaan voor de dieren ter plaatse. We zijn druk aan het inventariseren wat de noden zijn en wat de mogelijkheden om daar iets aan te doen, binnenkort meer! Bij de ramp in Katrina duurde het ook relatief lang voordat de dieren hulp kregen.



Prachtige column deze week van prof. Roos Vonk over de eilandjesretoriek van onze minister van LNV.



En CDA en VVD willen in een hoofdelijke stemming proberen het wetsvoorstel dat seks met dieren verbiedt ongedaan te maken. Drie keer raden waarom ze dat willen… Wij hebben ook kritiek omdat het eigenlijk geen dierenbeschermingswet is maar een zedelijkheidswet. Ik heb er eerder samen met Mensje van Keulen een opinieartikel over geschreven.



Maar dat is niet de reden waarom CDA en VVD de wet niet willen. Die zijn volgens mij doodsbang voor het mogelijke vervolg: dat je straks ook geen varkens meer mag castreren, koeien mag insemineren en eendagshaantjes versnipperen. Want stel je voor dat we de seksuele integriteit van dieren werkelijk zouden gaan respecteren… lees hier het stenografisch verslag van het debat.



Goed weekend!

http://bit.ly/4YKcQu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten