maandag 11 januari 2010

Maandag 11 januari 2010

Vorige week een mooi werkbezoek gebracht aan de Nieuwkoopse plassen, een natuurgebied van Natuurmonumenten. Oorspronkelijk was het idee om te gaan varen, maar alles was natuurlijk bevroren. Het werkbezoek was georganiseerd door onze werkgroep Zuid-Holland en ons Statenlid Carla van Viegen. thema van het bezoek was landbouw, waterbeheer en natuur en of dat wel te combineren is. Duidelijk werd dat nog steeds de inrichting van dit unieke natuurgebied niet goed op gang komt en zelfs wordt tegengehouden terwijl al jaren geleden besloten is dat het noodzakelijk is voor de biodiversiteit dat dit gebied natuur wordt en geen last meer heeft van het overmatige mestgebruik door de landbouw, het door de boeren blijven verlagen van het grondwaterpeil.
GoeIe ontwikkeling: Uit een vertrouwelijk stuk voor de Studiecommissie Belastingstelsel blijkt dat topambtenaar Bernard ter Haar van het ministerie van milieu (Vrom) adviseert vlees en vis onder het hoge btw-tarief te brengen. Het nieuwe belastingstelsel moet wat hem betreft een groene insteek krijgen. In het pakket maatregelen die als gemene deler hebben dat zij gunstig zouden zijn voor het klimaat, stelt Ter Haar dat vlees wegens de CO2-uitstoot in de productie ervan thuishoort in het hoge btw-tarief.

Dit is mooi nieuws. Ik had de minister-president namelijk eind dit jaar tijdens het Klimaatdebat gevraagd om deze fiscale maatregel te onderzoeken. Die toezegging kreeg ik.


Tot morgen!

http://bit.ly/81kduH

Geen opmerkingen:

Een reactie posten