donderdag 28 januari 2010

Donderdag 28 januari 2010

Gisteren spoeddebat over de Q-koorts en de massale dodingen van geiten. Het kabinet wil nu ook de mannelijke dieren (de bokken) doden. Een grote schande, aangezien deskundigen zoals het centraal veterinair Instituut aangeven dat er vanuit het oogpunt van volksgezondheid geen reden voor is. Dan blijven weer de puur economische redenen over. Lees hier mijn bijdrage.



We hebben moties ingediend met onder meer het verzoek om de bokken en rammen niet te doden, een motie voor een fokverbod en een motie om een parlementair onderzoek te beginnen over de gang van zaken rond de Q-koortsbestrijding. Daarnaast willen wij dat er een parlementair onderzoek komt naar de relatie tussen de volksgezondheid en de vee-industrie.



Na het debat was er een ludieke actie van de geiten- en schapenhouders op het Plein voor de Tweede Kamer. Met duizenden ballonnen wilden de boeren de tien overleden Q-koortspatiënten, de duizenden zieke Q-koortspatiënten en de 40.000 geiten en schapen herdenken en protesteren tegen het kabinetsbeleid. 









Vandaag twee sets Kamervragen gesteld over respectievelijk de opslag van inbeslaggenomen honden en over de aan jagers verleende vergunning om damherten op de Kop van Schouwen (Zeeland) massaal dood te schieten. Klik hier voor de vragen over de in beslag genomen honden en hier voor de damherten.



Tot morgen!

http://bit.ly/ceKiSq

Geen opmerkingen:

Een reactie posten