dinsdag 12 januari 2010

Dinsdag 12 januari 2010

Vandaag gewerkt aan mijn bijdrage voor een extra ingelast Q-koortsdebat morgenmiddag over de gang van zaken rondom de ruimingen van geiten. Inmiddels zijn er al meer dan 10.000 geiten gedood. Vandaag is een bedrijf in Rijkevoort aan de beurt met 3500 geiten. Schandalig is dat de pers er niet bij mag zijn. Ik heb daar onlangs Kamervragen over gesteld. Sowieso is er veel te weinig toezicht op de massale dodingen. De speciale commissie die toezicht moet houden op de ruimingen is slechts bij enkele bedrijven geweest. Morgen zal ik de minister daarover bevragen.





Vandaag presenteerde de commissie Davids het onderzoeksrapport over de Nederlandse rol in de oorlog in Irak. De uitkomsten van de commissie Davids laten zien dat het Nederlandse parlement onjuist of tenminste zeer onvolledig geïnformeerd is door het kabinet. Dat is in alle gevallen onaanvaardbaar, maar zeker waar het Nederlandse deelname aan of politieke steun aan een oorlog betreft. De commissie heeft niet de beloofde helderheid kunnen geven over een eventuele actieve rol die Nederland gespeeld heeft in de oorlog in Irak. We vinden dat de onderste steen in dit dossier boven moet komen via het onder ede kunnen horen van getuigen in een parlementaire enquête.



Tot slot hebben we met steun van de fracties van de VVD, SP, GroenLinks, CDA, D66, PvdA, PVV en de SGP een spoeddebat aan kunnen vragen naar aanleiding van de brief van minister-president Balkenende aan de EC-voorzitter Barroso met het verzoek om het Europees natuurbeleid af te zwakken. De Tweede Kamer was van dit verzoek niet op de hoogte gesteld. We willen dat de premier verantwoording aflegt over deze handelwijze.



Tot morgen!

http://bit.ly/7kO1xU

Geen opmerkingen:

Een reactie posten