woensdag 1 juli 2009

Dinsdag 30 juni 2009

Groot succes vandaag in de kamer, naast het Nederlandse nertsenfokverbod waarvoor we ons beijverd hebben, heeft de kamer ook onze motie aangenomen die minister Verburg opdraagt zich in te zetten voor een Europees verbod op het fokken van nertsen. Spannend wat de eerste kamer zal gaan doen, daar zal de vermoedelijke doorslag gegeven worden door de fractie van de Christenunie , aangevoerd door de als groen bekend staande Egbert Schuurman


Ander succes: onze motie tegen het dumpen van westerse producten in ontwikkelingslanden is aangenomen. Je leest er hier meer over.


Verder zetten we ons in tegen de intrekking van de vaarvergunning van Sea Shepherd die het kabinet nastreeft en waarvoor het zelfs de wet wil wijzigen. Echt belachelijk om de illegale walvisvaarders te willen beschermen tegen de mensen die het opnemen voor de walvissen!En morgen gaan we het morgen weer opnemen voor de bijen.

Plantenzaden (vooral van maïs) die met pesticiden als neonicotinoids behandeld zijn, brengen planten voort die zeer schadelijk zijn voor de bijen. Niet alleen via het nectar en stuifmeel van deze planten, maar omdat de bijen de guttatie en dauw van deze planten drinken. Ze krijgen daardoor veel hogere doses neonicotinoids binnen dan gedacht werd en sterven binnen 2-10 minuten als ze deze vloeistof drinken, of na 20-40 minuten als ze de vloeistof alleen maar ‘proeven’. Deze druppels bevatten concentraties die uitgedrukt worden in ppm (parts per million) terwijl de dodelijke dosis duizend keer lager ligt (ppb of parts per billion).


Het laat zich trouwens raden welke invloed het eten van deze planten in directe en indirecte zin op mensen zal hebben als de bijen ervan dood gaan.


Kijk hier naar recent onderzoek van prof. Prof. Vincenzo Girolami van de Universiteit van Padova. Een schokkend filmpje van de invloed van bestrijdingsmiddelen op de bijensterfte.Tot morgen!

http://ping.fm/GhVVt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten