vrijdag 18 december 2009

Vrijdag 18 december 2009

Vandaag een spannende dag. Komt er een sterk klimaatakkoord in Kopenhagen of niet? Obama zei vandaag dat er geen tijd te verliezen is. Eigenlijk zeggen alle leiders dat, maar op de een of andere manier lijken ze niet tot actie te komen. Obama is wel duidelijk van plan om te gaan onderhandelen. Zo ook onze eigen regeringsleider. Gisterenavond op de receptie heeft Balkenende aangegeven dat hij erg geschrokken is door het gebrek aan vooruitgang op de top. Hij lijkt zeer gedreven om de impasse te doorbreken. Gelukkig maar, want er moet echt met de vuist op tafel worden geslagen.



Gisteravond hebben we op het Klimaforum09 onze film Meat the Truth vertoond. Er was een hoge opkomst: zo’n 200 mensen. Alhoewel de meeste aanwezigen echte milieubeschermers waren, was het nieuws dat de veehouderij veel meer bijdraagt aan het broeikaseffect dan al het verkeer en vervoer samen, voor velen een eye opener. De uitspraak van Pamela Anderson dat je geen vlees kan eten als je een echte milieuactivist bent, kwam dan ook bij een aantal hard aan.



Tussen de bedrijven door heb ik een opinie-artikel geschreven over de bio-industrie, naar aanleiding van de ruimingen in de geitensector. Je leest het hier.



Goed weekend!

http://bit.ly/8SEB7z

Geen opmerkingen:

Een reactie posten